Fra den 10. marts vil Lagkagehuset genoplive fire danske kageklassikere og bringe nostalgien frem ved kaffebordene i Odense.
Kage- og kaffetid har i generationer været en uundværlig del af dansk hygge. Den velkendte duft af friskbrygget kaffe og smagen af en klassisk konditorkage vækker minder om barndommens søndagsbesøg og hyggelige stunder hos bedsteforældre. Nu vil Lagekagehuset vække minderne til live og bringe den danske konditorkunst tilbage i fokus med lanceringen af fire danske klassikere: Cremelinsen, Napoleonshatten, Medaljen og Kartoffelkagen.
Kagerne har ikonisk status i den danske konditorkunst, og de har formet håndværket i Danmark. Derfor fortjener de en hyldest midt i denne tid, hvor interessen for brød og bagværk er større end nogensinde.
Cecilie Rosenkrants, Head of Production Excellence hos Lagkagehuset.
De fire klassikere byder på en kombination af tradition og moderne twist. Cremelinsen lanceres i sin oprindelige form med sprød mørdej og fyld i midten, mens Kartoffelkagen kommer i den klassiske version med en bund af vandbakkelse, fyldt med vaniljecreme og toppet med marcipan og kakaodrys. Medaljen får et moderne twist med lyserød glasur, flødeskum og et stykke hvid chokolade på toppen af den klassiske mørdejskage med luftig flødecreme i midten. Den fjerde klassiker, Napoleonshatten, består af blødt marcipanfyld, omkranset af mørdej og dyppet i mørk chokolade.
Disse kageikoner har en særlig plads i danskernes hjerter og på kaffebordene rundt omkring i landet. De taler til vores nostalgi og minder os om de hyggelige stunder.
Cecilie Rosenkrants, Head of Production Excellence hos Lagkagehuset.
Bagehype og godt håndværk
De seneste år har bageprogrammer øget interessen for bagværk blandt danskerne. Den stigende interesse har også skabt en opblomstring i interessen for det tekniske håndværk i at kunne lave den perfekte mørdej eller glace. Det glæder Lagekagehuset, der med lanceringen vil hylde håndværket og de danske klassikere.
Danskerne går virkelig op i bagværk og godt håndværk. Det gør vi også i Lagkagehuset, og derfor vil vi gerne trække nogle af mest ikoniske konditorkager tilbage i rampelyset og hylde deres betydning for håndværket.
Cecilie Rosenkrants, Head of Production Excellence hos Lagkagehuset.
MitOdense – det, der samler os